De omgeving

Het Spuihuisje ligt naast de bekende Koppelpoort en een cafeetje. De Koppelpoort, het visitekaartje van historisch Amersfoort, is een unieke combinatie van een landpoort en een waterpoort, de enige in Nederland! Deze poort stamt uit 1425 en geeft zowel toegang tot het ‘nieuwe’ als het ‘oude’ deel van Amersfoort. 

Informatie over de omgeving

Voor meer en/of exacte informatie over de omgeving, bezienswaardigheden of festiviteiten is het kantoor van de VVV op het Onze Lieve Vrouwenplein dagelijks geopend of kijk op vvvamersfoort.nl

NIEUWE STAD

Aan de ene kant van de Koppelpoort bevindt zich het moderne Eemplein, waar u gezellig naar de film kunt gaan, naar het museum de KADE of een sloepje kunt huren. Ook kunt u een hapje eten in de diverse restaurants zoals Dara, Sushi Today of LaCubanita. Als u uw wandeling langs de Eem voortzet kunt u een kijkje nemen in ‘De nieuwe stad’.Door de centrale ligging zijn er talloze fietsroutes in de buurt, maar ook verder weg richting de Soesterduinen of de Treek is zeker aan te bevelen. Een echte aanrader is de fietsboot Eemlijn, die iedere dag een vaartocht verzorgt vanaf de Eemhaven - vlakbij het Spuihuisje - met opstapplaatsen in Soest, Baarn, Eemdijk, Huizen of Spakenburg, en weer eindigt in Amersfoort.

OUDE STAD

De andere kant van de Koppelpoort biedt u tal van mogelijkheden om in de oude binnenstad van Amersfoort cultuur te proeven in het museum Flehite, het Mondriaanhuis, de ‘Lange Jan’ te beklimmen of onderdeel te zijn van de actuele festiviteiten. Een uitgebreide stadswandeling of een rondvaart met de Waterlijn mag natuurlijk tijdens u bezoek niet ontbreken.


 
Share our website